Роден в град Стара Загора на 11.12.1974 г. 

Образование: Висше образование, магистърска степен * Икономически университет – Варна, специалност: Счетоводство и контрол * Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, специалност: Финансов мениджмънт 

Работен опит: 2005 – 2007 Директор продажби и член на Съвета на директорите на Летище Варна 

ЕАД 

2007 – 2009 Ръководител на политическия кабинет на Министерството на икономиката и енергетиката Председател на Съвета на директорите на АЕЦ Козлодуй Депутат от 42-ро, 43-то и 44-то Народно събрание на Република България 

2011 – 2013 Председател на Окръжния съвет на БСП – Варна Член на Българската социалистическа партия от 2002 г. Член на Националния съвет на Българската социалистическа партия от 2012 г. 

Семейно положение: Женен с три деца

Красимир Янков: „Крайно необходимо е кредитополучателите – физически и юридически лица, да получат банкова ваканция за периода на извънредната епидемична обстановка, за която са наложени ограничителни мерки“

„Крайно необходимо е кредитополучателите – физически и юридически лица, да получат банкова ваканция за периода на извънредната епидемична обстановка, за която са наложени ограничителни мерки“. За това призова нечленуващият в парламентарна група депутат Красимир Янко.

Заедно с други свои колеги, напуснали редиците на БСП и нарекли себе си „Прогресивните социалисти“, вече имат и готово предложение за промяна в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, с което искат да помогнат на всички, изпаднали във финансови затруднения по време на кризата.

„Спирането на дейностите със заповед на министъра на здравеопазването, загубата на доход и недостатъчната подкрепа за работещите от държавата, ще го постави пред невъзможност да покриват битовите си нужди и кредити.

Те ще натрупат задължения по кредити, като физически лица, и ще попаднат в дългова спирала“, смята Янков.

Според него именно това ще бъдат реалните антикризисни мерки, от които се нуждаят отделните сектори в икономиката, както и гражданите, ангажирани с тях.

Заедно с колегите си той настоя и за незабавно преразглеждане на мерките за дейностите, които са напълно спрени, както и пълна 100-процентова компенсация на работещите в напълно затворените сектори.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email